TV: Liverpools styrkeuppvisning - mosade Spurs i London

Liverpool vill blanda sig i Premier Leagues toppstrid.

På söndagen kom en mycket meriterande seger, 3-0 borta mot Tottenham.

Moreno avgör troligen matchen med sitt 3-0.

Tottenham hade inlett Premier League-fotbollen med två segrar i Londonderbyn. Liverpool kom till huvudstaden från 1—3-förlusten mot Manchester City — men också med nyförvärvet Mario Balotelli i startelvan.

Milanförvärvet hade flera bra chanser att börja betala av på köpesumman direkt men fick nöja sig med att titta på när lagkamraterna ordnade en storseger, 3—0 (1—0).

Raheem Sterling sprang in i Jordan Hendersons välavvägda passning genom straffområdet och satte 1—0 redan efter sju minuter. Lagkaptenen Steven Gerrard utökade till 2—0 på straff direkt efter paus och vänsterbacken Albert Moreno, ny från Sevilla, gjorde 3—0 efter att ha tagit med sig bollen i en rush från mittlinjen.

Aston Villa är fortfarande obesegrat i ligan efter 2—1 mot Hull, som kammade noll för första gången den här säsongen. Gabriel Agbonlahor och Andreas Weimann gav hemmalaget det matchavgörande försprånget i den första halvleken — båda målen sedan Hull uppträtt väl generöst i eget straffområde. Hull, som åkte ur Europa League-kvalet mot belgiska Lokeren i torsdags, reducerade i den 74:e minuten genom kroaten Nikica Jelavic.

Nu har Liverpool två segrar på tre omgångar.

Liverpools startelva: Mignolet, Manquillo, Moreno, Lovren, Sakho, Gerrard, Allen, Henderson, Sterling, Sturridge, Balotelli.

Tottenham: Lloris, Dier, Kaboul, Vertonghen, Rose, Capoue, Bentaleb, Lamela, Eriksen, Chadli, Adebayor.

Publicerad 2014-08-31 kl 19:18