TV: Lukaku tvåmålsskytt när Everton slog Southampton

Everton tog sin första trepoängare för säsongen efter 3-0 borta mot Southampton. Stor segerorganisatör blev Romelu Lukaku som gjorde två av målen.

Den 22-årige anfallare slog till med första målet halvvägs in i den första halvleken på St Mary's Stadium. Efter en snabb kontring nickade belgaren in 1-0 med en nick från nära håll sedan Arouna Koné stått för ett precist inlägg.

2-0 gjorde Lukaku precis innan halvtidsvilan efter ännu en snabb omställning. Precis utanför straffområdet fick anfallaren bollen av Ross Barkley och sköt direkt med vänsterfoten.

Ross Barkley avslutade sedan själv målskyttet fint för Everton. Med knappt tio minuter kvar av matchen fick Barkley bollen i straffområdet, tog med sig bollen åt höger med en touch och borrade sedan distinkt in 3-0 i målvaktens västra hörn med högerfoten.

Att Romelu Lukaku gjorde två mål innebär därmed att han är den bäste belgiske målskytten i Premier League någonsin. Lukaku har nu gjort 43 mål, ett mål före Liverpools Christian Benteke.

I och med segern gick Everton upp på en preliminär andraplats efter fyra poäng på två matcher.

Publicerad 2015-08-15 kl 19:34