TV: Se Oxlade-Chamberlains snygga kvittering mot Tottenham

Arsenal kvitterade genom Alex Oxlade-Chamberlain  och klarade kryss mot Tottenham i Norra London-derbyt.

Matchens inledning saknade riktigt heta chanser. Erik Lamela slog bort en till synes enkel passning i vad som kunde ha gett Tottenham en tre mot en-kontring men annars var det hårt spel som präglade matchinledningen. Inte minst från Arsenals sida. Drygt 20 minuter in i matchen var både Alex Oxlade-Chamberlain och Jack Wilshere varnade för sena tacklingar.

Arsenal åkte på en tung smäll strax innan pausvilan när Aaron Ramsey tvingades byta med en befarad muskelskada på baksida lår. Arsene Wenger ersatte walesaren med Santi Cazorla.

Arsenal hade mycket av spelet och letade efter ett ledningsmål, men istället var det gästerna som överraskande tog ledningen. Christian Eriksen vann bollen högt upp i banan av Mathieu Flamini. Erik Lamela tog över bollen och serverade Nacer Chadli som placerade in ledningsmålet.

Ledningen stod sig tills ungefär en kvart återstod av matchen. Då kom ett inspel från vänster där Danny Welbeck sköt hål i luften och med det ställde Tottenhams försvarare. Bollen gick istället till Alex Oxlade-Chamberlain som ohotad kunde dundra in 1-1.

Målet gav Arsenal en poäng och även om tio poäng på sex matcher (två segrar och fyra kryss) är lite mindre än vad Wenger hoppats på kan laget i alla fall konstatera att man tillsammans med Chelesa är ensamt om att inte ha förlorat ännu.

Fotnot: I slutet av sportsändningen kan ni se målen i matchen.

Publicerad 2014-09-28 kl 11:28