TV: Sensationen ett faktum - Leicester mästare efter Spurs tapp

Sensationen är ett faktum. Tack vare att Chelsea kryssade mot Tottenham, 2-2, i derbyt har Leicester City vunnit Premier League.

Se Hazards mål och Leicesters firande i slutet av Sporten i klippet ovan.

Tottenham behövde vinna. Och det började bra, men i andra halvlek raserades titeldrömmen. 2-2-resultatet i ett stökigt derby innebär att Leicester har svarat för den i särklass största sensationen i Premier Leagues historia. "Det finns bara en Ranieri", sjöng hemmafansen som en hyllning till den förre Chelseatränaren som äntligen kan titulera sig vinnare.

Medan experterna turades om att ställa sig frågan när raset skulle komma fortsatte italienarens manskap att vinna. I slutänden var det inget snack om saken. Att Premier League-titeln säkrades med två omgånger kvar att spela gör knappast dundersensationen mindre.

Tottenham förde spelet på Stamford Bridge i första halvlek, och när Harry Kane fick chansen i 35:e minuten gjorde han inget misstag. Anfallaren rundade Asmir Begovic i friläge och rullade in 1-0.

Bara minuterna innan paus ökade dessutom Heung-Min Son på med ett synnerligen psykologiskt viktigt mål. Smärre kaos utbröt i en situation strax därefter, med bland andra Diego Costa och Spurs-tränaren Mauricio Pochettino inblandade, innan domaren blåste för halvtid.

Efter knappa kvarten av andra skakade Chelsea rejält liv i matchen när Gary Cahill reducerade efter hörna. Då var hemmalaget på gång, men Tottenham lyckades rida ut den värsta stormen.

Många Spurs-fans höll andan med kvarten kvar när Eden Hazard fick en gyllene möjlighet att kvittera. Belgaren serverades till vänster och skickade in bollen mot mål, men den strök stolpen.

Målet skulle dock komma. Och det var just Hazard som gjorde det med knappa tio minuter kvar när han elegant skruvade in 2-2 i krysset.

Det blev rejält stökigt i slutet av matchen, med ett flertal situationer och bråk som säkerligen kommer att bli omdiskuterade.

Men det bryr sig knappast Leicester-fansen om en historisk kväll som denna.

Se Hazards mål och Leicesters firande i Sporten i klippet ovan.