TV: Skyttekungen är tillbaka - Costa sänkte Liverpool

Tabellettan Chelsea fortsätter att imponera i Premier League. På lördagen vände Londonlaget stormatchen borta mot Liverpool, från 0-1 till 2-1 - och är fortsatt obesegrat i ligan.

Diego Costa avgjorde toppmötet med 2-1 på en andraboll sedan Liverpoolmålvakten Simon Mignolet styrt undan ett inlägg i den 67:e minuten. Det var den spanska landslagsanfallarens tionde mål på nio ligamatcher.

Annars handlade mycket på Anfield om Chelseas mittback Gary Cahill. Först hamnade han i vägen för Emre Cans skott och styrde bollen i eget mål i den nionde matchminuten. Mindre än fem minuter senare vände mittbacken på marginalerna och kvitterade till 1-1 efter en hörna. Domaren Anthony Taylor kunde med hjälp av mållinjeteknologi konstatera att Cahill forcerat bollen i mål.

I slutet av matchen kastade sig 28-åringen och blockerade ett skott från Steven Gerrard i eget straffområde. Tv-bilderna visade att bollen tog på armen men Taylor blåste inte för straff.

- Jag har inte sett situationen men som tur är gick bollen inte i mål, sade Cahill efter matchen i Viasats sändning.

Liverpool, som förra säsongen slogs om titeln in i den sista omgången, är i och med förlusten 15 poäng bakom Chelsea efter elva omgångar.

Publicerad 2014-11-08 kl 15:40