TV: Southamptons galna målfest - 8-0 mot Sunderland

Southampton fortsätter att imponera i Premier League. På lördagen körde man över Sebastian Larssons Sunderland med hela 8-0.
- Det mest pinsamma jag varit med om på en fotbollsplan, säger Sunderlands tränare Gus Poyet.

Southampton har varit en glad överraskning under hösten. På lördagen visade man att formen inte försvunnit under landslagsuppehållet. Sebastian Larssons Sunderland förnedrades på St Mary's Stadium när hemmalaget vann med hela 8-0.

Santiago Vergini bjöd på en riktig praktträff till självmål när han gav Southampton 1-0 efter 12 minuter. Graziano Pellé, som nyligen utsågs till månadens spelare i Premier League, ökade på ledningen till 2-0 innan Jack Cork satte 3-0 i slutet av den första halvleken.

En kvart in i den andra halvleken byttes Sebastian Larsson ut, men det var kanske lika bra. Southampton var nämligen långt ifrån klara med målskyttet. Gaspedalen var tryckt i botten och ytterligare fem mål föll i matchen. Graziano Pellé hittade på nytt rätt och blev tvåmålsskytt och imponerade på nytt.

- Han är en fantastisk spelare som spelar med ett otroligt självförtroende. Ännu mer så efter målet för Italien också, säger Southamptons tränare Ronald Koeman till Sky Sports.

Sunderlands tränare Gus Poyet var av förklarliga skäl inte lika nöjd efter matchen.
- Jag tror att det här är det här det mest pinsamma jag har varit med om på en fotbollsplan, säger han till Sky Sports.

Southampton ligger på en tredjeplats i Premier League efter lördagens överkörning.

Publicerad 2014-10-18 kl 19:15