TV: Swansea slog United och spräckte deras sviter

Manchester United hade varken förlorat eller släppt in mål. Men det var före söndagens match på Liberty Stadium.
Hemmalaget Swansea vände 0-1 till 2-1 - och har något riktigt intressant på gång.

1-0 mot Tottenham, 1-0 mot Aston Villa och 0-0 mot Newcastle.

Manchester United hade inlett säsongen med en tät defensiv. Och när dessutom storstjärnan Wayne Rooneys måltorka tog slut efter ett hattrick i veckans Champions League-kvalmatch borta mot Club Brygge så kändes det som att även United-offensiven, som sett lite knackig ut, var på väg att blomma ut.

Swansea var visserligen närmast i den första halvleken då fransmannen Bafétimbi Gomis träffade stolpen. Men tre minuter in i den andra halvleken satte Juan Mata 1-0 för Manchester United. Louis van Gaals lag såg då ut att ta rygg på stadsrivalen City - som vunnit samtliga fyra matcher och gjort ett tidigt ryck i tabelltoppen, samtidigt som regerande mästaren Chelsea förlorat två matcher.

Men Swansea har byggt långsiktigt och stadigt etablerat sig som ett lag för den övre halvan sedan laget var nykomling 2011-2012.

Det walesiska laget nådde 2-2 borta mot Chelsea i premiären och följde upp det med 2-0 mot Newcastle och 1-1 mot Sunderland.

Gomis-mål igen
I samtliga tre inledande matcher hade Bafétimbi Gomis gjort mål. Det gjorde han även mot Manchester United.

Efter 61 minuters spel nickade André Ayew - ny från Marseille - in 1-1. Och bara fem minuter senare spelade Ayew, med en läcker yttersida, fram Gomis som satte 2-1 bakom Uniteds argentinske målvakt Sergio Romero, som alltså hade tre raka Premier League-nollor dessförinnan.

Swansea klättrar till fjärde plats, överraskningslaget Crystal Palace är kvar som tvåa och möter Manchester City i en tidig seriefinal efter landslagsuppehållet.

Se Swanseas vändning en bit in i Sporten-sändningen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-30 kl 19:32