TV: Tottenham hänger på toppen tack vare Kanes målssuccé

Harry Kane har nu gjort åtta mål på sina senaste fem matcher, två av dem kom i dagens 4-1-seger mot West Ham och Tottenham hänger nu på toppstriden i Premier League.

Inför mötet låg Tottenham och West Ham på sammapoäng. Derbyt handlade därför till stor del om vilket lag som skulle hänga på topplagen i Premier League och svaret kom med tydlighet.
23 minuter in i matchen hittade supertalangen Dele Alli in till Harry Kane som enkelt kunde vända bort Carl Jenkinson i straffområdet och trycka in 1-0 i nättaket.

Toby Alderweireld utökade tio minuter senare efter en hörna från Christian Eriksen fem minuter in i den andra halvleken slog Kane till igen. Han har nu gjort åtta mål på sina fem senaste matcher. Senast han gick mållös från en Premier League-match var för en dryg månad sedan i 0-0-matchen mot Liverpool.

Kyle Walker skuvade in en yttersida till 4-0 i slutet av matchen men bjöd sedan tillbaka när han några minuter senare misslyckades totalt med ett hemåtspel som Nikola Jelavic snappade upp. Han spelade fram Manuel Lanzini som snurrade upp Walker innan han dunkade in tröstmålet.