TV: Tung förlust för Liverpool när Swansea säkrade kontraktet

Jürgen Klopp roterade rejält i startelvan - men det hjälpte föga mot ett högmotiverat Swansea. Tack vare två mål av André Ayew vann walesarna med 3-1 och säkrade definitivt Premier League-kontraktet till nästa säsong.

Liverpool föll mot Villareal i första Europa League-semin i torsdags. Och det började inte särskilt bra på ett regnigt Liberty Stadium på söndagen heller.

André Ayew mötte en hörna i den 20:e minuten och nickade in 1-0 från nära håll. Och hemmalaget hade bud på mer inledningsvis. Sett till chansfördelningen kom därför 2-0 logiskt när Jack Cork hur elegant som helst bröt in framför straffområdet och skruvade in bollen intill Danny Wards vänstra stolpe.

Klopp gjorde två byten i paus när Christian Benteke och Lucas ersatte Coutinho och Pedro Chirivella, men trots en del offensivt bollinnehav ledde det inledningsvis inte till några klara målchanser.

Förrän i den 65:e minuten. Då slet sig Benteke loss efter en hörna och knoppade in reduceringen.

Men säg den lycka som varar. Bara några minuter senare vann Ayew en närkamp i straffområdet - efter fint förarbate av Jefferson Monteiro - och skickade in 3-1 med vänstern. Som om inte det vore nog för Liverpool tilldömdes kort därefter Brad Smith sitt andra gula kort och visades ut.

Förlusten innebär att Liverpool alltjämt är fyra poäng efter Manchester United, som möter Leicester, på sjätteplatsen. Swansea å sin sida har säkrat Premier League-kontraktet.

Se höjdpunkter från matchen i sportsändningen i spelaren ovanför.