TV: Tunga favoritfall i lördagens Premier League

Det var skrällarnas lördag i Premier League-fotbollen.
Liverpool förlorade hemma mot West Ham med 0-3, samtidigt som Chelsea föll i Londonderbyt mot Crystal Palace.

För Ola Toivonen blev det däremot succé. Svensken noterade en assist i sin debut för Sunderland.

West Ham inledde årets säsong med att besegra Arsenal på bortaplan med 2-0. På lördagen, i den fjärde omgången, kom nästa fina skalp.

Londonklubben besegrade Liverpool på Anfield med klara 3-0.

Redan i den tredje minuten tog gästerna ledningen, då Manuel Lanzini hittade rätt. Knappa halvtimmen senare var det dags igen.

Mark Noble placerade behärskat in 2-0, efter att Liverpoolbacken Dejan Lovren ställt till det för sig rejält och gett bort bollen.

I inledningen av andra halvleken avgjordes matchen definitivt. Liverpools Philippe Coutinho kom sent in i en glidtackling och fick sitt andra gula kort för dagen. Mark Noble hann sedan med att också bli utvisad innan Diafra Sakho fastställde slutresultatet till 3-0 i 90:e minuten.

Chelsea föll i derby
Chelsea förlorade också mycket överraskande.Crystal Palace vann Londonderbyt på Stamford Bridge med 2—1, efter att Joel Ward avgjorde med knappa tio minuter kvar att spela. Palace tog ledningen mitt i den andra halvleken, Chelsea kom dock igen och kvitterade genom Falcao. Men bara två minuter efter 1—1-målet slog Ward till.

- Mittbackarna och målvakten var bra, det är inte deras fel att vi släpper in mål. Men återigen är det några spelare i mitt lag som inte är med i matchen. Om alla tio utespelare inte är på rätt nivå blir det svårt, sade Chelseatränaren José Mourinho i Viasats sändning.

Toivonen presterade sig
För Arsenal och Manchester City blev det däremot segrar.

Arsenal slog Newcastle med 1-0 i en match där de borde gjort fler mål, och City tog fjärde raka trepoängaren efter att ha besegrat Watford med 2-0.

Ola Toivonen gjorde debut för Sunderland, som spelade 2-2 mot Aston Villa. Toivonen byttes in i halvtid och spelade fram till Jeremain Lens 2-2-kvittering. Sebastian Larsson inledde också matchen på bänken, men kom in i den 77:e minuten. Trots poängen ligger Sunderland kvar under nedflyttningsstrecket i tabellen.

Svenska landslaget samlas inför EM-kvalmatcherna mot Ryssland och Österrike i början av nästa vecka.

Se Toivonens lyckade debut och höjdpunkterna i skrällmatcherna i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-29 kl 18:50