TV: United kan sno Citys CL-plats efter Arsenals upphämtning

2-2 mellan Manchester City och Arsenal på Etihad Stadium innebär att City bara ligger två poäng framför lokalrivalen United i kampen om den sista Champions League-platsen där United har en match mindre spelad.

Arsenal vill passera ärkerivalen Tottenham i tabellen samtidigt som Manchester City slåss för sin Champions League-plats där deras lokalrival Manchester United jagar.

Då skulle det också tidigt hagla in mål åt båda sidor.

Först var målsprutan Sergio Agüero framme och gjorde 1-0 till City.

Repliken lät inte vänta på sig. 1-1 målet kom sedan Olivier Giroud knoppat in kvitteringen efter ett Mohamed Elneny inlägg.

City skulle dock hitta nätet tidigt in i andra halvlek sedan belgaren Kevin De Bruyne strosat in i planen från sin vänsterflank och skickat iväg en pärla som borrade sig in vid Cechs högra stolpe.

Matchen skulle fortsätta att svänga. Alexis Sanchez skulle hitta nätet 17 minuter efter De Bruynes mål och göra ställningen till 2-2.
Sanchez mål blev matchens sista och även om Arsenal kan glädjas åt att man håller greppet om tredjeplatsen som innebär direktplats till Champions Leagues gruppspel var det viss besvikelse då man för första gången på väldigt länge lär sluta bakom Tottenham i tabellen. Två poäng skiljer inför sista omgången.

För Manchester Citys del är det betydligt värre. Laget har nu bara två poäng mer än United. Rivalen har dock en match mindre spelat och möter West Ham i en hängmatch i veckan. Seger där och United går in i sista omgången i förarsätet i kampen om sista Champions League-platsen.