TV: Van Persie sänkte Arsenal - därför vägrade han fira målet

Manchester United gick upp i serieledning efter 2-1 mot rivalen Arsenal. Och det var van Persie som visade vägen mot ex-klubben - men skyttekungen vägrade fira sitt mål.

Manchester United vann mot Arsenal med 2-1 i fotbollens Premier League. Robin van Persie, som i somras lämnade Arsenal för spel i United, inledde målskyttet. Fullträffen kom redan i den tredje minuten.

Arsenal fick inte bort bollen ordentligt från eget straffområde. Bollen landade hos van Persie, som klippte till - och målet var ett faktum. 29-åringen valde att inte fira målet mot de forna lagkamraterna.

- Jag hade en fantastisk tid där och respekterar fansen och hela klubben. Det var därför jag inte firade, säger Robin van Persie till BBC efter 2–1-segern.

- Det var en speciell dag. Det är första gången någonsin jag har spelat mot min förra klubb. I slutändan handlar det om en match och jag är glad att vi vann.

United hade sedan flera fina chanser att utöka ledningen. Bland annat genom en straff strax före halvtidsvilan - men Wayne Rooney sköt utanför.

2-0 kom i stället i den 67:e minuten. Patrice Evra nickade bollen i mål efter en hörnvariant. Santi Cazorla tröstmålade sedan för Arsenal på tilläggstid.

Segern gjorde att United gick upp i serieledning i och med att Chelsea bara fick 1-1 mot Swansea.

Publicerad 2012-11-03 kl 17:26