TV: Wilshere tillbaka när Arsenal vann: "Har saknat det här"

Men trots målvakten lyckades "the Gunners" till sist vinna Londonderbyt.

Jack Wilshere

Jack Wilshere har saknat Arsenal.

Arsenal har definitivt saknat Jack Wilshere.

Det blev en lyckad comeback för 20-åringen när Queens PR besegrades med 1—0 i Premier League.

Förlorare och mållösa både mot Norwich och Schalke. På lördagen var Arsenal-spelarna på väg mot ett nytt misslyckande, i hemmamötet med jumbon Queens PR.

Spelövertaget var inte mycket värt när det verkade vara omöjligt att få in bollen bakom den storspelande QPR-målvakten Julio Cesar. Det krävdes ett misstänkt offsideläge för att Londonklubben skulle avgöra.

Utbytt i 67:e

Mikel Arteta blev matchhjälte när han slog in en retur i 84:e minuten. Strax innan hade QPR fått Stephane Mbia utvisad.

Förutom vinsten kunde Arsenals supportrar glädjas åt att tidigare långtidsskadade Jack Wilshere gjorde sin första Premier League-match på ett och ett halvt år.

Den 20-årige mittfältaren var en av planens bästa spelare så länge han orkade, i 67 minuter.

- Det var fantastiskt att vara tillbaka, jag hittar inte orden att beskriva det. Jag bara sprang omkring och log, sade Wilshere.

- Senast jag spelade var det med (Cesc) Fabregas och (Samir) Nasri, nu spelade jag med Arteta och (Santi) Cazorla. Jag gillar det nya laget.

Arsenal är ny fyra i tabellen. Tvåan Manchester City tog en nödvändig 1—0-seger (Carlos Teves) hemma mot Swansea. Mest anmärkningsvärt med det? Att matchen höll på i 102 minuter och 42 sekunder — rekord i Premier Leagues historia. Flera skador gjorde att slutsignalen dröjde.

I söndagens toppmöte med Manchester United kan Chelsea utöka serieledningen till fyra poäng.

Målfest

Lördagens galnaste match i England spelades utan tvekan på Madejski Stadium. Fyra mål sista 13 minuterna innebar 3—3 mellan Reading och Fulham. Dimitar Berbatov gjorde 3—2 i 88:e minuten, men i sista ordinarie spelminuten kvitterade Hal Robson-Kanu för Reading.

Stoke spelade 0—0 mot Sunderland, där svenske landslagsmittfältaren Sebastian Larsson blev utbytt i 61:a minuten.

Arsenal: Mannone, Sagna, Vermaelen, Mertesacker, Santos, Arteta, Wilshere, Ramsey, Cazorla, Podolski, Giroud.

QPR:Cesar; Bosingwa, Nelsen, Mbia, Traore; Wright-Phillips, Diakite, Granero, Hoilett; Taarabt; Zamora

Publicerad 2012-10-27 kl 21:15