Van Gaal fick drömstart på Unitedkarriären – utklassade LA Galaxy

Manchester United gjorde i natt sin första match under Louis van Gaal. Och vilken pangstart det blev för den nye tränaren. United körde över LA Galaxy och vann med 7-0 inför de 86 000 åskådarna.

Manchester United mönstrade en mycket stark elva när säsongen inleddes i Los Angeles mot LA Galaxy. Louis van Gaal fick klara sig utan sin holländske adept Robin van Persie men ställde i övrigt upp med vad som kan vara en tänkbar elva under säsongen. Holländaren formerade laget i en 3-4-1-2-uppställning där båda nyförvärven Luke Shaw och Ander Herrera startade. I LA Galaxy startade Stefan Ishizaki.

Det tog bara 13 minuter innan van Gaal fick bryta ut i sitt första måljubel i Manchester United. Danny Welbeck drog då till med ett hårt lågt skott från utanför straffområdet.

I slutet av den första halvleken slog stjärnan Wayne Rooney till med två mål på fyra minuter. Först la han säkert in bollen från straffområdet och sedan utnyttjade han ett misstag från Galaxys Tommy Meyer och gjorde sitt andra.

Till den andra halvleken hade Louis van Gaal bytt ut nästan hela laget, men målfabrikationen fortsatte ändå. 20-årige Reece James slog till direkt på passning från Ashley Young och gjorde 4-0. Samma firma var inblandad i 5-0 i den 84:e minuten då James tog vara på Youngs retur och la in sitta andra för kvällen.

Av bara farten sprang Ashley Young in med ytterligare två bollar och Louis van Gaals första match som tränare i Manchester United slutade med hela 7-0. Nyförvärvet Ander Herrera stod för ett par fina assist och blev utsedd till matchens lirare av matchsponsorn.

Holländaren Louis van Gaal kunde knappast ha drömt om en bättre start inför de 86 000 åskådarna i Los Angeles.
- När ditt lag gör sju mål måste du vara mycket nöjd, men jag är faktiskt mer belåten med hur vi spelade efter bara tre dagars träningsläger, sa Van Gaal till Fox Sports.

Uniteds elva i första halvlek: De Gea - Smalling, Jones, Evans - Valencia, Fletcher, Herrera, Shaw – Mata - Welbeck, Rooney.

Uniteds elva i andra halvlek: Lindegaard – Keane, Fletcher, Blackett – Rafael, Cleverley, Herrera, James – Kagawa – Nani, Young.

Publicerad 2014-07-24 kl 07:15