Van Nistelrooy efter Vardys mål: "Du är nummer ett nu"

I seriefinalen mot Manchester United skrev Jamie Vardy, 28, ett stycke ny fotbollshistoria.
Som förste spelare någonsin har engelsmannen gjort mål i elva raka Premier League-matcher.
"Du är nummer ett nu och du förtjänar det", skriver den tidigare rekordhållaren Ruud van Nistelrooy på Twitter.

Fyra minuter återstod av matchen när Jamie Vardy klev fram och dunkade in bollen i mål från straffpunkten i mötet med Bouremouth den 29 augusti.

Där och då var det nog ingen som kunde tänka sig att den 28-årige engelsmannen inledde vägen mot ett stycke ny fotbollshistoria.

Inför lördagens seriefinal mot Manchester United hade Vardy gjort mål i tio raka matcher och tangerat Ruud van Nisterlrooys rekord-målsvit.

- Det är mycket hårt jobb bakom och det tänker jag fortsätta med. Förhoppningsvis kan jag fortsätta göra mål som ger Leicester poäng, sa Vardy inför mötet.

När så Vardy i den första halvleken gjorde 1-0 för Leicester blev han också ensam rekordman genom att bli den första spelaren någonsin att göra mål i elva raka Premier League-matcher.

- Jag har gjort något riktigt stort och det kommer ta ett tag att smälta in. Det viktiga är att vi fick med oss en poäng vilket jag tycker är rättvist, säger en återhållsam Vardy efter matchen till Sky Sports.

Vardy toppar skytteligan och har gjort 14 ligamål den här säsongen.