Walcott cupfrälste Arsenal

Inhoppande Theo Walcott såg med ett sent mål till att ett försvarssvajgt Arsenal tog sig vidare i FA-cupen.

3-2 mot Brighton innebär en plats i femte rundan.

Theo Walcott

Efter en dryg kvarts spel tog Arsenal ledningen efter att Brighton satt viss press på Londonlaget. Rosicky avancerade mot Brightons straffområde och passade Arteta som misslyckas med att få bollen under kontroll varpå den fortsätter till Olivier Giroud som lägger bollen tillrätta strax utanför straffområdeslinjen och placerar in bollen bakom Ankergren.

Efter att ha fått ett mål bortfömt för offside så slog Brighton till efter en dryg halvtimmes spel. Buckley slog en hörna där ett passivt Arsenal försvar lät Barnes gå upp och nicka och Szczesny var för sent ute för att kunna hindra kvitteringen.

I 56:e minuten återtog Arsenal ledningen när Giroud dämpade ett inspel från Diaby samtidigt som han höll undan för en försvarare innan han stötte bollen i mål. Men det dröjde bara sex minuter innan Brighton återigen hade kvitterat. Andre Santos står och tittar på medan Ulloas nickar 2-2 i mål.

Med fem minuer kvar av matchen tar Arsenal lednignen för tredje gången, och det är inbyttte Walcott som slår till efter en utboxad hörna.

Publicerad 2013-01-26 kl 17:57