Wayne Rooney höll traditionen vid liv

Wayne Rooney såg till att Manchester United vann sin elfte raka boxing day-seger. Med två mål och en assist var engelsmannen segerregissören.

Manchester United hade vunnit tio boxing day-matcher i rad inför matchen mot Newcastle - senaste gången man förlorade var 2002 då man förlorade mot Middlesbrough.

I början av första halvlek visade Newcastle att det här inte skulle bli en promenadseger till den 11:e raka segern. Ändå var det Manchester som tog ledningen efter riktigt fint spel av laget. Efter Matas crossboll kunde Falcao slänga sig fram vid stolpen och snyggt spela fram Wayne Rooney som enkelt kunde raka in 1-0.

Firma Falcao-Mata-Rooney låg även bakom 2-0-målet. Falcao passade fram Mata som i sin tur frispelade Wayne Rooney som snyggt kunde placera in utökningen.

Andra halvlek var bara några minuter gammal när Robin van Persie också ville blanda sig in i leken. Wayne Rooney skickade i väg en långboll in i straffområdet och lyckades träffa van Persies panna perfekt. Målet innebar 3-0 för Manchester United.

I slutminuterna revs Jack Colback ner av Phil Jones och Newcastle fick sin första straff på ett år. En straff som Papiss Cissé snyggt placerade in i krysset. Men Newcastle hade varken tid eller kraft kvar att utmana Manchester United om segern och slutresultatet blev 3-1. Därmed har United vunnit elva raka boxing day-matcher i följd.