TV: Zlatan gjorde mål direkt i debuten - med cykelspark

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin debut i Göteborg - och vilken smakstart han fick. Fyra minuter tog det innan svensken nätade för Manchester United.
- Det kändes skönt att göra det på svensk mark, säger han till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic gjorde under lördagskvällen den efterlängtade debuten för nya klubben Manchester United. Svensken var med i startelvan mot turkiska Galatasaray på Ullevi där 30 204 åskådare fanns på plats.

Och visst presenterade han sig direkt. Efter endast fyra minuter sköt den svenske anfallaren akrobatiskt in ledningsmålet för United efter inlägg från Valencia.

Galatasaray skulle dock utjämna. I den 22:e minuten nickade Sinan Gumus in kvitteringsmålet efter en frispark.

Det skulle komma ett till mål i den första halvleken. Det turkiska laget var strået vassare och satte ledningsmålet genom Burma som avslutade vackert till 2-1.

En halvlek blev det för Zlatan som byttes ut i paus mot den betydligt yngre Marcus Rashford, som också visade att han kommer vara med och slåss om en plats i anfallet den här säsongen.

Wayne Rooney kvitterade först till 2-2. Kort därefter drogs Rashford ned i straffområdet av Galatasarays målvakt. Domaren dömde straff och Rooney förvaltade den säkert till 3-2.

Även Marouane Fellaini och Juan Mata ville vara med i målprotokollet och utökade Uniteds ledning till 4-2 respektive 5-2. Ett resultat som stod sig.

Se Zlatans debut och mål i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-30 kl 21:24