Zlatan sen poängräddare för United i prestigemötet

Zlatan Ibrahimovic blev poängräddare för sitt Manchester United med ett sent mål i prestigemötet med Liverpool på Old Trafford.

Zlatan Ibrahimovic vilades först i Manchester Uniteds FA-cupmöte med Reading. När svensken sedan skulle starta mot Hull tvingades han avstå på grund av sjukdom.

Zlatan var dock tillbaka när det vankas rivalmöte med Liverpool på Old Trafford - och blev poängräddare.

Svensken var framme redan i den 18:e minuten med en farlig chans för United, då det blev ett motlägg mellan Zlatan och Liverpool-målvakten Simon Mignolet efter en svag hemåtpassning. Motlägget slutade med att bollen flög i en båge mot Liverpools mål, men blev aningen för hög och landade på nättaket.

Minuten senare fick Paul Pogba en jättechans med ett avslut som gick precis utanför Mignolets vänstra stolpe.

I stället blev det Liverpool som tog ledningen. Pogba fick bollen på handen efter en hörna, och domaren pekade på elvameterspunkten. James Milner klev fram och gjorde inget misstag och sköt 1-0 till Liverpool i den 27:e minuten.

United fick en bra kvitteringschans efter 33 minuter spel när man fick en frispark precis utanför straffområdesgränsen. Zlatan tog hand om frisparken och tvingade Mignolet till en bra räddning med ett hårt skott.

Henrikh Mkhitaryan fick även han en bra chans efter 40 minuters spel när han tog sig in i straffområdet och fick till ett skott, men Mignolet stod i vägen på nytt.

Liverpools ledning stod sig till den 84:e minuten - då klev Zlatan Ibrahimovic fram. Svensken mötte ett inlägg med pannen och fick bollen i mål, hans 14:e ligamål för säsongen och 300:e i karriären efter att han lämnat Malmö FF.

1-1 stod sig matchen ut, vilket gör att United ligger kvar på sjätte plats i tabellen medan Liverpool gick förbi Arsenal upp på tredje plats bakom Tottenham och serieledande Chelsea.

Lagens startelvor:

Manchester United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian - Carrick, Herrera - Martial, Pogba, Mkhitaryan - Ibrahimovic.

Liverpool: Mignolet - Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Milner - Henderson, Can, Wijndalum - Lallana, Firmino, Origi.