TV: Stor spänning när E-Svenskan avgjordes - se finalen

Både IFK Göteborg och Örebro tog sig till final i E-Svenskan efter straffläggningar.
När turneringen skulle avgöras var det dags igen.

- JAAAAAAAAAA, jublade ÖSK efter det spännande avgörandet av E-Svenskan 2016.

IFK Göteborg och Örebro SK möttes i den stora finalen av E-Svenskan 2016, där vinnaren tar hem äran och 50 000 kronor till klubbens supporterförening.
Båda lagen hade imponerat på vägen fram till matchen och gick dit efter straffrysare i semifinalerna.

- Vi känner väl att det kommer att bli en tuff match. Jag vet att de vunnit och fått väldigt många straffar i sina matcher, sa IFK:s anfallare Victor Edvardsen som var i lag med supportern Emanuel Svanung.

- Man känner en otrolig nervositet innan matchen, sa ÖSK-supportern Kasper Bergström som bildade lag med anfallaren Alhassan Kamara.

I finalen var det IFK Göteborg som skulle ta ledningen i matchen efter en mycket fin genomskärare med tio minuter kvar av den första halvleken.

På tilläggstid i första halvlek fick Blåvitt straff och en gyllene chans att koppla ett järngrepp om vinsten i E-Svenskan. Samtidigt fick ÖSK rött kort och reducerades till tio spelare. Men istället för 2-0 räddades straffen och Örebro väcktes till liv.

- När vi räddar straffen vet vi direkt att nu kommer vi vända på matchen, sa Alhassan Kamara.

Och "Crespo" skulle få rätt. Tio minuter från slutet gav han sig iväg på en soloräd med backen Erik Moberg och rann igenom hela IFK Göteborgs försvar. Fri med målvakten var han säker och kvitterade till 1-1.

Det blev ännu en straffläggning som fick avgöra även i E-Svenskans final. Spänningen gick att ta på när de båda lagen gjorde upp om segern i turneringen. Båda lagen inledde med att att missa, men sedan var det säkra straffar. När ÖSK i den sjätte omgången räddade stod det klart att de tog hem E-Svenskan 2016.

- Det känns jättebra. Man måste ha vinnarmentalitet. Jag sa till honom (Kasper) att vi skulle vinna direkt, sa en jublande glad Alhassan Kamara.

Örebro är nu mästare i E-Svenskan och vann 50 000 kronor till sin supporterförening.

E-Svenskan

E-Svenskan är tävlingen där allsvenska spelare och supportrar tävlar sida vid sida för att göra upp om titeln som allsvenskans bästa lag på Fifa. Tidigare under hösten har en uttagningsturné skett där alla allsvenska klubbar har besökts för att ta fram den bästa spelaren och den bästa supportern som tillsammans ska göra upp med de andra allsvenska lagen.

Under de kommande veckorna kommer du att kunna följa hela E-Svenskans slutspel här på Fotbollskanalen - från åttondelsfinalerna och hela vägen fram till den rafflande finalen. Där får vinnaren en stor portion ära men även 50 000 kronor till lagets supporterförening.

Publicerad 2015-12-18 kl 13:44