Robin Olsen hade en tung kväll på Villa Park.
Aston Villa åkte på stryk mot Olympiakos med 2-4.

Aston Villa ställdes under torsdagen mot Olympiakos på hemmaplan i första semifinalmötet i Europa Conference League. Villa var på förhand stor favorit, men fick klara sig utan sin avstängde förstemålvakt Emiliano Martinez, och i stället fick landslagssvensken Robin Olsen chansen från start.

Men det blev ingen rolig kväll för Olsen.

Redan i den 16:e minuten kom Ayoub El Kaabi fram i ett bra läge, och dunkade in bollen i mål till 0-1. Målet VAR-granskades först, och blev sedan godkänt.

"Katastrof för Villa", skrev BBC efter fullträffen.

I den 28:e minuten var det dags igen. Olympiakos vann boll på mittplan, och sedan blev El Kaabi frispelad och blev tvåmålsskytt till 0-2.

Villa gav samtidigt inte upp, och reducerade först genom Ollie Watkins strax före halvtid, innan Moussa Diaby kvitterade i den 52:a minuten. Birmingham-laget fick däremot inte fira länge, då Olympiakos sedan fick straff efter att Douglas Luiz fått bollen på sin ena arm. El Kaabi var i sin tur kylig och placerade bollen i motsatt hörn - som Olsen slängde sig åt.

Olympiakos fortsatte sedan att försöka offensivt, och i den 67:e minuten sköt Santiago Hezze via en motståndare i mål till 2-4. Douglas Luiz kunde senare fått revansch för sin hands i straffområdet, då han själv fick chansen från elvametersmarkeringen, men sköt utanför mål. Det var hans första straffmiss i klubblagssammanhang.

Villa försökte sedan febrilt att få in mål, men föll till slut med 2-4 på hemmaplan. Returen spelas om en vecka i Grekland.

"Olsen gjorde sin sjunde match för säsongen i kväll, då Martinez var både avstängd och skadad. Villa är aldrig samma lag utan Martinez", skriver Birmingham Live och ger Olsen en femma i betyg.

Aston Villa: Olsen - Cash, Konsa, Lenglet, Digne - Bailey, Luiz, McGinn - Rogers - Diaby, Watkins.

Olympiakos: Tzolakis - Rodinei, Restos, Carmo, Ortega - Iborra, Chiquinho, Hezze - Fortounis, El Kaabi, Podence.