Roma vann gruppen efter att Bodø/Glimt kryssade

Europa Conference League

Roma vann borta mot CSKA Sofia i Europa Conference League.
Den italienska storklubben vann därmed grupp C efter att Bodø/Glimt spelade 1-1 i sin match mot Zorja Luhansk.

CSKA Sofia tog emot José Mourinhos Roma under torsdagskvällen i Europa Conference League. Inför matchen var Roma tvåa i gruppen, en poäng bakom Bodø/Glimt. Roma behövde därför vinna och att den norska klubben tappade poäng för att gå direkt till åttondelsfinal i mars och skippa playoff-rundan i februari.

Inför matchen fanns också svenske Joel Voelkerling Persson med på Romas bänk, men han kom aldrig in i matchen.

Abraham gjorde en av karriärens enklaste mål i den 15:e minuten när han blev framspelad av Rick Karsdorp. Engelsmannen rullade då enkelt in 1-0 i ett öppet mål.

Borja Mayoral gjorde snyggt 2-0 och säsongens första mål i den 34:e minuten efter ett fint förarbete av Edoardo Bove. Bove hittade fram till Matías Viña som hittade Mayoral i straffområdet. Spanjoren kunde då snyggt skarva med yttersidan (och lite av klacken) mot Gustavo Busattos vänstra hörn i CSKA Sofias mål.

Abraham gjorde 3-0 och hans andra mål för kvällen. Bollen kom återigen in från höge och Karsdorp och Abraham kunde plocka ner bollen på bröstet och dunka in matchens tredje mål.

En reducering för CSKA Sofia kom i den 75:e minuten från den inbytte Hamza Čataković. Därefter kom en 3-2-målet av Yanic Wildschut i matchens sista minut.

Matchen slutade 3-2 till Roma samtidigt som Bodo/Glimt spelade 1-1 i sin match mot Zorja Luhansk. Det betyder att Roma är vinnare i grupp C och går därför direkt till åttondelsfinal.

CSKA Sofia: Busatto - Galabov, Mattheij, Lam, Mazikou – Geferson, Vion, Muhar – Yomov, Caicedo, Baï

Roma: Fuzato – Ibañez, Kumbulla, Mancini – Karsdorp, Veretout, Cristante, Bove, Viña, - Abraham, Mayoral