AIK höll inte hela vägen - Panathinaikos avgjorde sent

Europa League-kval

AIK reste till Grekland för att ta sig an storlaget Panathinaikos i första matchen av två i Europa League-playoff-mötet. AIK höll tätt i 78 minuter - sedan nickade Moledo in matchens enda mål för hemmalaget.

Niklas Hult och Marcus Berg startade för den grekiska klubben.

När AIK hade tagit sig igenom första halvlek var ställningen 0-0 - ett starkt resultat på bortaplan mot den grekiska storklubben.

Tio minuter in i andra halvlek hade det dittills enbart producerats två skott på mål och de kom från Panathinaikos. I den senare situationen var det Berg som hade läge att ge sitt lag ledningen.

AIK fick ett fint läge att ta ledningen anfallet efter. En boll spelades in från vänster, gick över hela det grekiska försvaret och nådde Blomberg vid bortre stolpen som sträckte ut sig och fick till ett skott på volley. Försöket räddades av Steele i Panathinaikos-målet.

En kvart kvar av matchen fick AIK ett andra fint läge till att ta ledningen. Markkanen mötte en hörna som landade lite bakom anfallaren. Markkanen slängde sig dock bakåt och skarvade starkt vidare bollen mot bortre stolpen. Steele kom upp starkt och stod för en strålande räddning.

I stället tog Panathinaikos ledningen när AIK tappade markeringen. Moledo kunde helt fri placera in en nick bredvid Carlgren i den 79:e minuten.

AIK lyckades inte kvittera. Panathinaikos vann matchen med 1-0. Nu hoppas AIK kunna vända resultatet på hemmaplan 4 augusti.

Panathinaikos startelva: Steele - Koutroumbis, Ivanov, Moledo - Mesto, Zeca, Ledesma, Hult - Ibarbo, Berg, Wakaso

AIK:s startelva: Carlgren - Hauksson, Karlsson, Johansson, Kpozo - Sundgren, Ofori, Ishizaki, Blomberg - Markkanen, Avdic