Blåvitt vann igen - vidare i EL-kvalet efter 7-1 totalt

Europa League-kval

Efter 5-0-krossen på Gamla Ullevi blev det bara 2-1 för IFK Göteborg borta mot Llandudno FC. Laget avancerar dock enkelt vidare till nästa kvalomgång i Europa League där polska GKS Piast Gliwice väntar.

IFK Göteborg körde över Llandudno FC med 5-0 på hemmaplan och avgjorde dubbelmötet redan där.

De blåvita vann även tordagens möte i Wales. Dock bara med 2-1.

I den 36:e matchminuten gav Martin Smedberg Dalence IFK Göteborg ledningen. Efter en hörna skickade han in ett inlägg som passerade alla och gick in i mål.

- Det tillhör inte vanligheterna att jag gör mål, ler mittfältaren i appen Blåvitt Inifrån.

Victor Sköld utökade ledningen strax efter paus. Tobias Hysén med framspelningen.

Med lite mindre än 20 minuter kvar reducerade Llandudno. Fri med Pontus Dahlberg chippade Danny Hughes kallt in bollen. Det walesiska laget kom dock inte närmare än så. IFK är vidare och ställs mot polska GKS Piast Gliwice i den andra kvalomgången.

- Vi kom hit och fick jobbet gjort. Det är klart att vi borde ha gjort fler mål, men jag är ändå nöjd, säger Martin Smedberg Dalence.

På söndag väntar GIF Sundsvall i allsvenskan för IFK Göteborg.

- Vi är laddade och hungriga, säger Martin Smedberg Dalence.