TV: Celta vidare från gruppspelet - se Guidettis supernick

Europa League

John Guidetti inledde målskyttet och ordnade fram en straff när Celta besegrade Panathinaikos. Det spanska laget är därmed vidare till sextondelsfinal.

Celta - Rayo Vallecano
Celta
Rayo Vallecano
STREAMA PÅ SÖNDAG

Celta låg inför mötet på en tredje plats i grupp G på sex poäng, lika många som tvåan Standard Liege. Nu ställdes det spanska laget mot gruppens grekiska bottenlag Panathinaikos.

Det skulle bli Celta-svensken John Guidetti som gjorde matchens första mål. Redan efter fyra minuter nickade han resolut in 1-0 efter inlägg av Hugo Mallo.

Det resultatet stod sig fram till den 76:e minuten. Då sparkade Panathinaikos Rodrigo Moledo John Guidetti i magen i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Fabian Orellana förvaltade läget till 2-0.

Resultatet stod sig och därmed är Celta vidare från gruppspelet på bekostnad av Standard Liege. Panathinaikos slutar sist i gruppen.

Celta: Rubén, Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny, Radoja, Wass, Pablo Hdez, Orellana, Bongonda y Guidetti.

Panathinaikos: Steele, Chouchoumis, Zeca, Lod, Villafáñez, Rinaldi, Wakaso, Mesto, Moledo, M'Poku, Ivanov.