Elfsborg vidare efter straffdramatik

Europa League

Det blev rejält dramatisklt i Baku ikväll när Elfsborg tog sig vidare i Europa League-kvalet.

Elfsborg är vidare till nästa omgång i Europa League men det var med nöd och näppe. Laget har 0-1 att gå på inför returmötet i Baku och det blev en rejäl nagelbitare.

I slutet av den första halvleken gjorde Sebastian Holmén 1-0 på hörna vilket betydde 1-1 totalt. Lagen följdes åt under den andra halvleken och hade fina chanser att göra mål.

Men matchen gick till förlängning där framförallt Inter Baku skapade framåt trots att man spelat så gott som hela matchen med en man mindre på banan efter en utvisning redan i den tredje matchminuten.

Var det inte stolpen som räddade Elfsborg så var det Kevin Stuhr Ellegaard. Matchen gick till förlängning och där skulle dansken visa sig avgörande igen när han räddade två straffar vilket tog Elfsborg vidare. Sebastian Holmén fick nöjet att kruta in den avgörande straffen.

-----

117´: Inter Baku enormt nära mål, bara en fin fotparad av Ellegaard räddar Elfsborg kvar i matchen.

109´: Per Frick lämnar planen och Viktor Prodell kommer in. Samtidigt träffar Inter Baku stolpen i ett friläge.

105´: Elfsborg ser ut att ha mest krafter kvar. 15 minuter innan straffavgörande väntar!

90+2´: Matchen går till förlängning.

84´: Inter Baku får helt rätt ett mål bortdömt för offside. Matchen går mot förlängning.

72´: Kapten Johan Larsson lämnar banan, Andreas Klarström ersätter.

45+2´: 1-0 Elfsborg. Sebastian Holmén når högst på Johan Larssons hörna, det sista som händer i den första halvleken.

15´: Viktor Claesson tvingas kliva av skadad och ersätts av danske Mikkel Beckmann.

3´: Redan i matchens tredje minut rivs Per Frick ner i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten och visar dessutom ut Lasha Salukvadze i Inter Baku. Lasse Nilsson slår straffen I RIBBAN.