Granqvist målskytt för Krasnodar i Europa League

Europa League

Andreas Granqvist blev idag målskytt för sitt Krasnodar i 2-0-vinsten hemma mot Slovan Bratislava. Det ryska laget har nu ett bra utgångsläge inför returen.

Det ryska laget FC Krasnodar vann det första kvalmötet i Europa League hemma mot Slovan Bratislava med 2-0. Lagets första mål gjorde av svensken Andreas Granqvist som nickade in en frispark i slutet av den första halvleken.

Granqvist och hans Krasnodar har nu ett väldigt bra utgångsläge inför returen nästa vecka.

Andra svenskar i Europa League under torsdagen.

FK Qabala

Ricardinho - Ytterbacken spelade hela matchen när hans lag fick 1-1 med sig från bortamötet med Apollon Limassol.

PAOK

Robin Olsen - Stod i mål för sitt grekiska lag och fick dessutom hålla nollan när PAOK besegrade Spartak Trnava på hemmaplan.

AZ Alkmaar

Mattias Johansson - Spelade nittio minuter och var med och höll nollan då AZ vann med 2-0 i det första mötet hemma mot Istanbul Basaksehir.

Muamer Tankovic - Blev inbytt med en kvart kvar att spela mot Istanbul Basaksehir men klev av planen mållös.

Bröndby IF

Johan Larsson - Var en del av den backlinje som höll nollan hemma mot Omonia Nicosia. Dessvärre lyckades man inte göra något mål framåt i matchen som slutade 0-0.

Johan Elmander - Startade matchen men blev mållös och därmed också utbytt med en halvtimme kvar att spela.

Magnus Eriksson - Blivit inslängd direkt i hetluften och startade kvällens kvalmatch. Blev precis som Elmander mållös och därmed utbytt med tio minuter kvar att spela.

Rosenborg

Mikael Dorsin - Startade i bortamötet mot ungerska Debrecen som norrmännen vann med 3-2 och har ett väldigt bra läge inför returen.

Trabzonspor

Erkan Zengin - Inledde på bänken i bortamötet mot Rabotnicki men blev inbytt i den 80:e matchminuten. Kunde dock inte förändra slutresultatet och Trabzonspor förlorade med 1-0.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin - Startade på bänken och fick inte komma in förrän i den 89:e matchminuten. Hans lag klarade sig dock bra ändå hemma mot AEK Larnaca och vann med 3-0.

Publicerad 2015-07-30 kl 23:37