Guidetti målskytt - och vansinnig mot Ajax

Europa League

John Guidetti fick hoppa in med kvarten kvar mot Ajax. Svensken blev målskytt men det räckte inte, Celta förlorade med 2-3. Efter matchen sågs anfallaren skrika åt sin tränarstab.

2012 gjorde John Guidetti ett hattrick på Ajax när han spelade i Feyenoord. En hel del pekade på att svensken skulle få starta mot laget i kvällens Europa League-möte men ännu en gång inledde han på bänken för Celta.

Holländarna inledde matchen bäst och hade flera mina lägen. Dock fick Celtas Theo Bongonda en het chans i Ajax straffområde men skottet gick tätt utanför den högra stolpen.

Strax innan halvtid kom dock målet till slut för hemmalaget. Kasper Dolberg sköt säkert in 1-0-målet.

I den andra halvleken fortsatte Ajax att ösa på. Först satte Hakim Ziyech bollen i öppet boll till 2-0 och några minuter senare tog sig Amin Younes förbi ett par Celta-försvarare och utökade till 3-0.

Strax därefter fick John Guidetti äntligen hoppa in och han presenterade sig direkt. Anfallaren fick bollen i straffområdet och tryckte in reduceringen till 1-3, något som inte var populärt hos Ajax-supportrarna som buade ut svensken.

Iago Aspas hamnade även han i målprotokollet när han satte en ny reducering till 2-3. Plötsligt hade Celta vaknat till liv.

Theo Bongonda fick ett gyllene läge att kvittera men skottet räddades av Onana i Ajax-målet. Guidetti, som var fri i straffområdet vid den tidpunkten, blev vansinnig.

Det blev spännande sista minuter men Ajax höll undan och tog tre poäng. Guidetti fortsatte att vara arg och verkade skrika åt egna tränarstaben.

Ajax: Onana; Veltman, Riedewald, Sánchez, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech; B.Traoré, Dolberg, Younès.

Celta Vigo: Rubén; Hugo Mallo, Fontás, Sergi Gómez, Planas; Radoja, Marcelo Díaz, Señé; Lemos, Rossi, Bongonda.