Häcken föll mot Qarabag efter mardrömsstart

Europa League

Peter Abrahamsson plockade bollen ur eget nät redan efter 40 sekunder.
Häcken föll till slut med 2-1 mot Qarabag i Europa League och fick som enda lag lämna gruppspelet utan en enda poäng.

Häcken stod på noll poäng och hade ingenting att spela för i den sista gruppspelsmatchen mot Qarabag, som spelades i Azerbajdzjan under torsdagskvällen. Baku-laget gjorde i sin tur upp med Molde om den sista platsen till slutspel.

Då fick Häcken och tränare Per Mathias Högmo en mardrömsstart på vad som var hans sista match som tränare för Häcken. Matchen var bara sekunder gammal när Häckens målvakt Peter Abrahamsson slog bollen rakt i gapet på Leandro Andrade som satte 1-0 för hemmalaget.

Häcken saknade däremot inte chanser.

Tomas Totland hittade en framrusande Amane som från en bra yta utanför straffområdet placerade bollen strax utanför stolpen efter en halvtimmes spel.

1-0 såg ut att stå sig halvleken ut, då kom nästa smocka för Häcken. Yassine Benzia la upp bollen på sin vänsterfot och med halvlekens sista spark sköt han bollen, via en Häcken-spelare, i en retsam båge över Abrahamsson till 2-0.

Edward Chilufya var nära att reducera för Häcken inledningen av andra halvlek då han kom helt fri med Andrej Lunev men målvakten stod för en stor räddning. Häcken fick därefter ytterligare en biljett in i matchen då Marko Vesovic visades ut för en tackling med sulan på Tomas Totland i den 56 minuten.

Häcken hade därefter flera högkvalitativa målchanser men lyckades inte överlista Lunev. Dessutom tvingades Högmo att byta ut supertalangen Momodou Sonko, som haltade av, med tio minuter kvar av matchen.

Matchen slutade 2-1 efter ett sent självmål och med det så slutade Häcken sist i guppen men noll poäng och minus 14 i målskillnad, det är i skrivande stund sämst av alla lag i Europa League - och Uefas andra turneringar.

Då Bayer Leverkusen vann med hela 5-1 mot Molde så tog sig även Qarabag vidare till slutspel.

Startelvor

Qarabag: Lunev - Vesovic, Mustafozade, Huseynov, Jafarguliyev - Romao, Jankovic - Andrade, Benzia, Zoubir - Juninho.

BK Häcken: Abrahamsson - Sandberg, Ousou, Hovland, Totland - Rygaard, Samuel Gustafsson, Amane - Chilufya, Youssef, Sonko.