IFK Göteborg vann klart - 3-0 i Ungern

Europa League

IFK Göteborg stod för en mycket stark insats på bortaplan mot ungerska Györ. Lasse Vibe inledde målskyttet direkt när Blåvitt tog klara 3-0 med sig hem till returen.

IFK Göteborg mötte ungerska Györ i Europa Leagues andra kvalomgång. Och man fick en riktig drömstart när Lasse Vibe redan efter sju minuter gav laget ledningen.

Vibe skar in i banan från vänsterkanten och avlossade ett skott som målvakten släppte retur på. Vibe tog själv hand om returen och slog in bollen via ribban.

I den andra halvleken kunde IFK Göteborg utöka sin ledning. Sam Larsson drog till med ett hårt skott som styrdes via Jakob Johansson och ställde målvakten totalt. Målet kom i den 57:e minuten.

Knappt tio minuter från slutet utökade Göteborg till 3-0. Målet kom efter att Sam Larsson snyggt klackade fram bollen till May Mahlangu som kunde placera in bollen.

IFK Göteborg har nu ett drömläge att ta sig vidare till kvalomgång tre i Europa League när returen spelas på hemmaplan om en vecka, den 24 juli.

Publicerad 2014-07-17 kl 21:50