Europa League-kval

IFK Göteborg är vidare i Europa League.
Blåvitt slog finska HJK med 2-0 på bortaplan.
Stor matchhjälte blev Jakob Ankersen.

Efter 1-2 i hemmamötet mot HJK var IFK Göteborg piskat att vinna med minst 2-0 för att ta sig vidare till playoff-rundan i Europa League.

Något man också fixade.

I Haitaam Aleesamis sista match i IFK blev det en blåvit 2-0-seger.

IFK Göteborg var på väg att få en drömöppning i returmötet mot HJK. Efter sex minuters spel lyckades Jakob Ankersen hitta in med en boll snett inåt bakåt till en fristående Sören Rieks som, dessvärre för IFK Göteborgs del, sköt över.

Trots en spelmässigt jämn halvlek lyckades gästerna ta ledningen i den 35:e minuten. Mikael Boman nådde högst på ett inlägg från Aleesami och kunde knoppa in 1-0.

Gästerna hade en fin period en kvart in i den andra halvleken där Rieks var närmast att utöka ledningen.

Trycket fortsatte hålla i sig under den andra - och utdelningen skulle till slut komma. Danske Jacob Ankersen fick yta utanför straffområdet och klev in och prickade in 2-0 i den 82:a minuten.

Trots tryck från HJK lyckades Blåvitt hålla undan och vinna matchen.