AIK utslaget ur Europa League - fälldes av jättetavla och stopptidsmål

AIK är utslaget ur Europa League kvalet.
Gnaget pressade Braga på bortaplan - men föll efter en målvaktstavla och ett mål i förlängningens sista stopptidsminut.

Förra veckans möte slutade 1-1 på Friends Arena, vilket gjorde att AIK var piskat att göra mål för att gå vidare.

Det började dock bra för AIK. Nyförvärvet Chinedu Obasi gjorde sin första insats sedan han blev klar för AIK på nytt i förra veckan, och nigerianen gav också AIK ledningen i den 13:e minuten. Obasi fick en passning av Johan Blomberg och fri med målvakten avslutade han kyligt med en chipp till 1-0 för AIK.

AIK gjorde en bra första halvlek men Braga kom ut taggat till den andra halvleken. Hemmalaget pressade på för en kvittering, och den skulle också komma i den 74:e minuten efter att Oscar Linnér fumlat med bollen vid vad som till synes var ett rutiningripande, Rui Fonte kunde snappa upp bollen och sätta 1-1. En jättetavla av 20-åringen, som gav förlängningsläge.

1-1 stod sig hela den ordinarie matchtiden, och matchen gick till förlängning.

Matchen såg också ut att gå mot straffar, men i den sista stopptidsminuten av förlängningen lyckades Braga trycka in bollen i mål efter en stökig situation i straffområdet. Domaren blåste av matchen direkt efter avsparken, vilket gör att AIK är utslaget efter totalt 3-2 till Braga i dubbelmötet.

Braga: Matheus - Jefferson, Raul Silva, Rosic, Esagio - Santos, Danilo, Fransergio - Eduardo, Hassan, Fonte.

AIK: Linnér - Sundgren, Karlsson, Nyholm, Johansson - Blomberg, Olsson, Lindkvist - Ishizaki - Goitom, Obasi.