Hoppet lever för IFK Göteborgs efter Aleesamis reducering

Europa League-kval

IFK Göteborgs hopp att gå vidare i Europa League lever. Mycket ska man tacka Haitem Aleesami för som fixade reduceringen fram till 1-2.

23 minuter in i matchen så laddade hemmalagets Carlos Martins på från distans vilket betydde 1-0 till Belenenses. Det var portugisernas första skott på mål som Alvbåge tvingades släppa in bakom sig.

Med fem minuter kvar av halvleken fick hemmalaget en frispark utanför Göteborgs straffområdet. Andre Sousa klev fram och sköt ett stenhårt skott rakt i stolpen. Istället skulle 2-0-målet komma bara någon minut senare efter att Martins återigen testade skott från distans, vilket sökte sig in vid Alvbåges första stolpe. Skottet såg inte helt otagbart ut för målvakten.

I den 57:e matchminuten så släppte den portugisiska målvakten Ventura en retur på Haitam Aleesamis skott. Ytterbacken var själv framme på returen och kunde stötta in 2-1 till IFK Göteborg. Ett otroligt viktigt bortamål för Göteborg som genast fick ett bättre läge inför returen.

Publicerad 2015-07-30 kl 22:50