Loftus-Cheek tvåmålsskytt i Milans seger

Europa League

Milan vann tämligen konfortabelt mot Rennes med 3-0 på San Siro under torsdagens match i Europa League.
En oväntad hjälte blev Loftus-Cheek - som är i sitt livs målform.
Han har nämligen gjort fler mål 2024 än åren 2020-2023 tillsammans.

På torsdagskvällen tar Milan emot Rennes på San Siro i den första av två play off-matcher till Europa Leagues slutspel.

Milan öppnade starkast och hade bland annat ett skott i ribban under de inledande tio minuterna. De fortsatte att dominera matchen, och i den 32:a minuten kom ledningsmålet. Loftus-Cheek nickade behärskat in 1-0, framspelad av Florenzi. Det var Loftus-Cheeks femte mål på åtta matcher.

Men han var inte klar.

Tidigt i den andra halvleken slog Loftus-Cheek till igen. Han är onekligen i sitt livs målform. Han har nämligen gjort sex mål under 2024 - dubbelt så många mål som han mäktade med att göra mellan under åren 2020-2023.

3-0 kom kort därefter. Ett fint anfall av Milan avslutades med att Rafael Leao rakade in utökningen. Rennes hade därmed en ordentlig uppförsbacke.

I slutet av den andra halvleken hade Rennes en hel del boll och tryckte på för en reducering - som aldrig kom. Slutresultatet blev 3-0, och Milan har satt sig själva i ett utmärkt läge inför returmatchen nästa vecka.

Milan: Maignan - Florenzi, Kjaer, Gabbia, Hernandez - Musah, Reijnders - Pulisic, Loftus-Cheek, Leao - Giroud.

Rennes: Mandanda - Truffert, Theate, Omari, Doue - Doue, Matusiwa, Santamaria, Bourigeaud - Terrier, Kalimuendo.