Men så blev det inte.
Roma kom med ett enormt styrkebesked - och krossade Brighton med 4-0.

På torsdagskvällen ställs Roma mot Brighton i den första åttondelsfinalen i Europa League. Spelplatsen är Olympiastadion i Rom.

Roma ställde upp med en stjärnspäckad elva, där Romelu Lukaku, Paulo Dybala och Stephan El Shaarawy var trion längst fram.

Båda lagen hade två jättelägen under de första tio minuterna. Först fick Romelu Lukaku ett inlägg serverat i ett bra läge, men nicken gick mitt på målvakten. Bara ett par minuter senare sköt Brighton i stolpen.

Efter tolv minuter fick Dybala ett friläge och rullade säkert in bollen, men målet dömdes bort för offside. Men efter en VAR-granskning kunde målet godkännas och 1-0 till Roma var ett faktum. Detta var Dybalas sjätte mål på fem matcher.

I mathcminut 43 kom utökningen från Roma. Lewis Dunk misslyckades med en mottagning, vilket satte Romelu Lukaku i ett friläge. Belgaren var stensäker och dunkade in 2-0-målet vid den främre stolpen.

Tråkiga scener utspelade sig i den första halvleken. Enligt flera källor kastade Romas supportrar flaskor, mynt och tändare mot bortasektionen.

"Vi har anmält detta till Uefa och den italienska polisen och önskat att de agerar", skrev klubben på X.

I den 64:e utökade Roma. Gianluca Mancini rakade in ett inlägg från El Shaarawy, och efter en VAR-granskning kunde målet godkännas. Strax därefter kom även 4-0. I minut 68 nickade Bryan Cristante in bollen, fint framspelad av El Shaarawy. Brighton föll ihop som ett korthus.

Detta blev matchens sista mål, och Roma åker därmed till Brighton med en 4-0-vinst i ryggen nästa vecka.

Roma: Svilar - Celik, Mancini, Ndicka, Spinazzola - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Lukaku, El Shaarawy.

Brighton: Steele - Igor, Dunk, Van Hecke, Lamptey - Glimour, Gross - Adingra, Buonanotte, Enciso - Welbeck.