Simon Lundevall stor hjälte när Elfsborg vände och vann

Europa League-kval

Simon Lundevall blev stor matchhjälte för Elfsborg när han från distans dundrade in 2-1 mot norska Odd och fullbordade boråsarnas vändning.

IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo
STREAMA PÅ MÅNDAG

I den tionde matchminuten så var Elfsborg nära att ta ledningen genom mittfältaren Arber Zeneli. 20-åringen gled igenom det norska försvaret på sin kant och tog avslut. Skottet kom dock från en dålig vinkel och målvakten kunde rädda skottet.

Efter tjugo minuters spel så tog gästerna ledningen på straff efter att Olivier Occean var stensäker från straffpunkten. Straffen orsakades av Henning Hauger som enligt domaren fällt en norrman inne i straffområdet.

Med fem minuter kvar av den första halvleken var Arber Zeneli återigen nära att göra mål för hemmalaget. Mittfältaren vek in från sin kant position och avlossade ett skott som tvingade målvakten till en kvalificerad räddning.Bara minuten senare skulle dock kvitteringsmålet komma. Elfsborg rullade ett vackert anfall där Viktor Claesson stod för en jättefin dribbling innan han passade fram till en fri Viktor Prodell. Anfallaren fick helt öppet läge och kunde på ett öppet mål rulla in 1-1.

I den andra halvleken låg Elfsborg på för att få till ett ledningsmål. Med en halvtimme kvar att spela hade Viktor Prodell en nick från nära håll som var nära att leta sig in i mål. Målvakten lyckades dock få upp en hand och nära nicken.

Med femton minuter kvar skulle dock målet komma för boråsarna. Inhoppande Simon Lundevall fick bollen och lyckades träffa rätt med sitt distansskott. Målet betydde 2-1 till hemmalaget som därmed fullbordade sin vändning.

2-1 blev också slutresultatet och Elfsborg har nu med sig en liten fördel inför returmötet i Norge nästa match.

Publicerad 2015-07-30 kl 19:50