Sömnig historia när Liverpool kryssade mot Augsburg

Europa League

En viss uppryckning i andra halvlek. Men mötet mellan Augsburg och Liverpool i Europa League förblev mållöst.

Inledningsvis var det inte särskilt högt tempo i sextondelsfinalen. Liverpool hade inte speciellt mycket rörlighet i laget, vilket gjorde att Augsburg kunde tvinga gästerna att vända hemåt. Ibland blixtrade det dock till, bland annat fick Sturridge ett riktigt fint läge efter tjugo spelade minuter, men det skulle visa sig att det inte var anfallarens kväll.

Första halvlek blev en seg historia, med några få chanser åt båda håll. Det var också mållöst när halvtidspausen deklarerades.

I den 53:e minuten fick Sturridge ett jätteläge att sätta 1-0 efter att Milner spelat in bollen i straffområdet. Anfallaren missade dock grovt. Ett par minuter senare hade gästerna ännu ett fint anfall, men det ville inte sig inte riktigt för Liverpool.

Med tjugo minuter kvar att spela fick Moreno på ett bra skott utifrån, men Hitz gjorde en fin räddning. Liverpool hade då ätit sig in i matchen, och skapade betydligt mer jämfört med första halvlek.

Det skulle bli några fler chanser för båda lagen, däribland några riktigt fina lägen för Augsburg, men matchen förblev ändå mållös. Nu väntar retur i Liverpool den 25 februari.