Straffsumpare och självmålsskytt i slutminuterna - blytung kväll för Moldeförsvararen

Europa League

Vegard Forren hade chansen att skjuta Molde vidare i Europa League när han stegade upp för att slå en straff i den 87:e minuten. Men försvararen missade, och bara minuten senare blev det ännu värre. Forren slog in bollen i eget mål och stod som stor syndabock när Molde blev utslaget.

Vegard Forren, här i det norska landslaget.

Europa League-mötet mellan norska Molde och ukrainska Zorya bjöd på ett helt osannolikt slut. Innan dess hade lagen gjort ett varsitt mål, och efter 1-1 även i första mötet var returen på väg in i förlängning.

Då, i den 87:e minuten, gick svenske Mattias Moström omkull i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och fram klev försvararen Vegard Forren med chans att skjuta Molde till play off. Men Zoryas målvakt gjorde en mycket fin räddning och snuvade Forren på hjälterollen.

Men norrmannens otur var inte slut där. Bara minuten senare slog ukrainarna en lång boll in i Moldes straffområde. Där stod Vegard Forren och träffades av bollen som studsade in i det egna målet.

På övertid fick Molde på nytt chansen från elva meter, då var det Mohamed Elyounoussi tur att missa. Men det blev mindre avgörande, Zorya hade gått vidare ändå.

Vegard Forren kommer nog sent glömma kvällen då han missade straff och gjorde självmål med en minuts mellanrum.

Publicerad 2014-08-07 kl 22:00