Svensklaget knockat av mästarna - inga svenskar kvar i turneringen

Schweiziska Super League

Efter 0-0 i Schweiz fanns goda möjligheter inför returen i Sevilla. Men de regerande mästarna gick på knock och svensklaget Basel låg under med 3-0 redan i paus.

Behrang Safari och Alexander Fransson är som de sista svenskarna utslagna ut Europa League. Tio minuter i slutet av den första halvleken på Ramon Sanchez Pizjuan sänkte Basel.

Efter ett mållöst möte i Schweiz och 35 mållösa minuter i Sevilla satte Adil Rami 1-0 efter en hörna från José Antonio Reyes.
Samme Reyes assisterade även Kevin Gameiro nio minuter senare och minuten efter Gameiros 2-0-mål satte han även 3-0 och Basel kunde börja fundera på hemresan.

Den andra halvleken blev mållös och de tre målen under de tio minuterna blev dubbelmötets enda. Behrang Safari spelade hela matchen för Basel medan Alexander Fransson byttes in efter en timmes spel.

Europa Leagues kvartsfinaler kommer att spelas helt utan svenskar. I Champions League finns däremot Victor Nilsson-Lindelöfs Benfica och Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain kvar.