Andreas Alm efter förlusten: "Inget är omöjligt"

En ouppmärksam kvart lade grunden till en 1-3-förlust för AIK i Europa League-kvalet. Nu ska det mycket till för att Andreas Alms mannar ska vända mot Atromitos i Aten.

- Inget är omöjligt men det finns saker som är väldigt svåra. Det här är en sådan sak, säger AIK-tränaren.

AIK:s första kvalmatch hemma mot Atromitos kunde inte ha börjat sämre. Inte ens tre minuter hade gått när det grekiska lagets målkung Stefano Napoleoni prickade in första målet med pannan efter en omställning. Mindre än kvarten senare hade kvicke yttern Marcelinho gjort 2-0 och AIK:s försvar - som inför matchen saknade tre mittbackar på grund av skador - stod handfallet.

- Vi fick allt som vi tränade på och planerade med oss i dag. Vi visste att AIK har problem med försvaret, konstaterade Atromitos tränare Rizos-Michail Grigoriou.

Straffmiss
På planen växte frustrationen när otaliga halvchanser skapades men någon att göra något av dem saknades. Rättare sagt saknades Henok Goitom. 30-åringen har varit en målgaranti för laget den senaste tiden och en förkylning placerade anfallaren på bänken den här matchen. Frånvaron blev tydlig när AIK fick straff i början av andra halvlek och vikarierande straffskytten Kenny Pavey brände.

- Vi fick två straffar och borde ha gjort två mål på dem, menade tränaren Andreas Alm.

Goitoms mål klen tröst
När bytet väl kom efter knappa timmen gjorde Henok Goitom som han gör mest hela tiden numera: mål. Med tjugo minuter kvar av matchen tilldelades AIK ytterligare en straff och Goitom rullade kallt in bollen bakom Atromitos målvakt för en reducering. Det var anfallarens elfte mål på sina sex senaste matcher på Friends Arena, men det skulle inte räcka.

I stället var det hemmalagets mittback Noah Sonko Sundberg som orsakade matchens tredje straff, den här gången för Atromitos, blev utvisad och fick se hur bortalaget satte ett tredje mål bakom målvakten Patrik Carlgren. Sundberg, som var inblandad i samtliga tre insläppta mål, var märkbart besviken efter matchen.

- Det är alldeles för dåligt. Vi borde ha bättre koll på dem. Jag är inblandad i alla målen och det är för dåligt, suckade mittbacken.

"Många som inte gör sitt jobb"
Stefan Ishizaki höll inte med, han såg större problem i AIK:s spel.

- Det tycker jag verkligen inte han ska ta på sig. Vi har flera chanser att bara hålla upp dem så att vi hinner hem. Det är många som inte gör sitt jobb där, säger den nyss hemvände mittfältaren och riktar samtidigt kritik mot domarinsatsen i den heta, irriterade matchen.

- De var inte dåliga, men jag tycker att det var en konstig nivå.

1-3-förlusten innebär att AIK har en oerhört svår uppgift att ta sig an i returen i Aten där de behöver göra, åtminstone, tre mål framåt.

Publicerad 2015-07-30 kl 22:25