TV: Bendtner och bicykletor - se ALLA mål från Europa League

Europa League

Mängder av mål över hela kontinenten.

Även Nicklas Bendtner slog till.

Kolla in ALLA höjdpunkter från torsdagens matcher här.

Svensklaget FC Köpenhamn klarade 1—1 borta senast mot Club Brygge i fotbollens Europa League. Hemma på Parken gick det inte alls när lagen möttes igen i gruppspelet.

Belgarna vann med hela 4-0

Danska serietvåan FC Köpenhamn — med Pierre Bengtsson, Mikael Antonsson och Alexander Kacaniklic i startelvan — hamnade i underläge per omgående när Lior Rafaelov gjorde 1—0 redan efter sju minuters spel. Och det var bara början för israelen som svarade för ett äkta hattrick i den första halvleken. En kvart in på den andra halvlek ökade Ruud Vormer på till 4—0 som också blev slutresultat. Med två matcher kvar har FC Köpenhamn ändå chansen att bli bland de 32 lag som går vidare. Inte minst sedan Helsingfors-laget HJK skrällt mot dittills obesegrade Torino i samma grupp. Hemmalagets båda mittbackar, Gideon Baah och Valtteri Moren, svarade för målen. HJK vann med 3—2, Torinos reducering kom i den 90:e minuten.

Dynamo vidare

Dynamo Moskva är klart för avancemang efter 1—0 mot Estoril. I kampen om andraplatsen i gruppen kopplade PSV Eindhoven greppet efter bortaseger mot Panathinaikos med 3—2. Marcus Berg hoppade in i hemmalaget i den 70:e minuten, Emir Bajrami stannade på bänken.

Oscar Wendt och Branimir Hrgota spelade från start när deras Mönchengladbach besegrade Limassol med 1—0. Tyskarna toppar gruppen sedan Villarreal blev utan poäng mot Zürich. Celtic, utan John Guidetti men med Mikael Lustig, fick 1—1 borta mot St-Étienne.

Tungt för Granqvist

Ryska Krasnodar, med lagkaptenen Andreas Granqvist i backlinjen, var i poängbehov i bortamatchen mot Wolfsburg. Men efter den fjärde gruppspelsmatchen är Krasnodar fortfarande utan seger. Krasnodar fick en smula hopp när förre Gaisspelaren Wanderson reducerade tyskarnas ledning i den 72:a minuten, men Wolfsburg replikerade snabbt och gjorde 3—1 genom Josuha Guilavogui minuten därpå. Inhoppande dansken Nicklas Bendtner hann också med att göra två mål — ett på straff — innan matchen var över. Wolfsburg och Everton har därmed skaffat sig ett bra utgångsläge för avancemang från gruppen. Everton besegrade smärtfritt gästande Lille med 3—0.

Klara segersiffror blev det också för Sparta Prag och Napoli i grupp I. Sparta besegrade gruppjumbon Slovan Bratislava med 4—0 och Napoli avfärdade Young Boys, 3—0.

I KLIPPET OVANFÖR ARTIKELN ÄR HÖJDPUNKTERNA FRÅN GRUPPERNA A-F. HÄR HITTAR DU RESTERANDE GRUPPER, G-I!

Publicerad 2014-11-07 kl 08:27