TV: Celtic kämpade tappert med tio man - men Inter avancerade

Europa League

Craig Gordon såg ut att bli ett spöke för Inter. Men till slut kunde inte målvakten längre rädda Celtic. Freddy Guarin gav italienarna en seger med en rökare i slutet.

När lagen möttes i Glasgow slutade ett händelserikt möte 3-3. John Guidetti fick komma in från bänken och på tilläggstid räddade han en poäng för Celtic med ett vackert mål. I dag startade svensken på Inters hemmaplan Giuseppe Meazza.

Efter drygt fem minuters spel fick Celtic ett bra läge att ta ledningen. Mackay-Steven kom till höger i straffområdet och hade John Guidetti med sig i mitten, men valde att gå på eget avslut - som Carrizo räddade. Svensken blev irriterad och viftade mot Mackay-Steven efter skottet.

I den 37:e minuten skulle Celtic hamna i ett jobbigt läge. Virgil van Dijk fick sitt andra gula kort och gästerna hamnade i ett numerärt underläge. På en fast situation direkt efter det röda kortet räddade Celtic-målvakten Gordon med en riktig superräddning.

Flera superräddningar följde från Gordons sida. Målvakten höll sitt lag kvar i matchen i slutet av den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Inter att bombadera Craig Gordon i gästernas mål. Men skotten stod för flera vassa räddningar.

I den 88:e minuten skulle Gordon inte längre kunna rädda Celtic. Freddy Guarin drev upp och dundrade in bollen i krysset. En riktig rökare av Inter-spelaren som säkrade sitt lags avancemang.

Matchen slutade 1-0 och Inter går vidare till åttondelsfinal efter 4-3 i dubbelmötet.

Publicerad 2015-02-26 kl 20:55