TV: Elfsborg klara för Europa League

Europa League

Mikkel Beckmanns första mål för Elfsborgs blev betydelsefullt.

Dansken avgjorde returmötet med Nordsjälland — och sköt Boråsklubben vidare till gruppspelet i Europa League.

- Taktiken tog oss hela vägen till segern, sade han blygsamt efter 1—0-segern i danska Farum.

I början av augusti plockade fotbollsallsvenska Elfsborg in Mikkel Beckmann som ersättare för David Elm.

På torsdagskvällen visade den danske landslagsmeriterade anfallaren sitt värde.

Beckmann, som ersatte James Keene i paus, satte 1—0-målet i den 71:a minuten — och ordnade därmed fortsatte spel för Elfsborg i Europa League.

Och han gjorde det med klass.

Försvararen Andreas Klarström skickade in ett inlägg som Beckmann mötte med pannan genom att kasta sig framför sin motståndare, och liggandes på konstgräset i danska Farum kunde han se bollen träffa nätet bakom målvakten Martin Hansen.

- Kul att få göra mål och viktigt för mig att få en bra start i klubben. Nu har jag visat att jag kan göra mål ute i Europa, sade Mikkel Beckmann.

- Men segern var ett resultat av att vår taktik fungerade perfekt.

Tränarens taktiska triumf

Ett gott betyg till tränaren Jörgen Lennartsson upplägg till returmötet i Danmark.

Elfsborg, som hade 1—1 från matchen i Borås, öppnade försiktigt. Laget såg hela tiden till att ha alla spelare på rätt sida av bollen och hålla Nordsjälland så långt bort från det egna målet som möjligt.

I andra halvlek flyttade Elfsborg upp positionerna, satte press och satsade mer i offensiven.

En taktik som gav resultat.

- Matchen i sig kanske inte var vår bästa men taktiken, att bland annat hålla Nordsjälland mållöst så länge som möjligt, gav oss den här segern och fortsatt spel i Europa League, sade Beckmann som spelade för Nordsjälland säsongen 2011—2012.

Gruppspelet kan ge Elfsborg någonstans mellan 20-30 miljoner kronor.

Fotbollskanalen.se sänder Europa League-lottningen med Elfsborg i morgon kl 13.00!
Publicerad 2013-08-29 kl 19:55