TV: Eto'o fixade kryss mot Granqvists Krasnodar

Europa League

Ryska Krasnodar, där svenska fotbollslandslagets mittback Andreas Granqvist är lagkapten, var på väg mot en fin skalp i hemmamatchen mot Everton i Europa League på torsdagen. Men Samuel Eto'o ville annat.

Krasnodar dominerade den första halvleken och i den 43:e minuten satte anfallaren Ari da Silva Ferreira — som vann den allsvenska skytteligan när han satte 15 mål för Kalmar 2006 — 1—0 bakom Evertons målvakt Tim Howard.

Det såg ut att räcka till seger — men Krasnodars lag sjönk mer och mer ju närmare matchklockan kom 90 minuter. I den 82:a minuten kom kvitteringen. Leighton Baines slog ett inlägg som Samuel Eto'o stötte in vid den bortre stolpen.

Andreas Granqvist kunde bara se på och slog ut med armarna när Artur Jedrzejczyk inte höll markeringen av den kamerunske anfallaren.

Everton toppar därmed grupp H med fyra poäng, Krasnodar är tvåa med två oavgjorda matcher i gruppen där även Lille och Wolfsburg ingår.

Publicerad 2014-10-02 kl 20:14