TV: Guidetti frälste Celtic på stopptid

Europa League

John Guidetti blev matchhjälte för Celtic när de fick 3-3 hemma mot Inter på Celtic Park. Svensken kom in och kvitterade på stopptid.

Det var ett riktigt målkalas som den skotska publiken bjöds på i Europa Leagues sextondelsfinal mellan Celtic och Inter. När domaren blåste av matchen var det till slut en svensk som var namnet på allas läppar.

Redan fem minuter in i matchen så gjorde Inters Xherdan Shaqiri matchen första mål när gled igenom Celtic-försvaret. Hemmapubliken hade knappt hunnit svära klart över målet innan det var dags igen. Bara några minuter efter så gjorde Rodrigo Palacio 2-0 och det såg riktigt mörkt ut för Celtic.

Men hemmalaget skulle resa sig och det väldigt snabbt. Mittfältaren Stuart Armstrong reducerade först för Celtic. I anfallet efter avspark så kom även det andra målet för det grönvita laget. Just Stuart Armstrong var på bollen in i mål, men domaren skrev ändå målet som ett självmål av mittbacken Hugo Campangaro.

Men Celtic gjorde två snabba mål och vände den negativa matchen till 2-2. Stuart Armstrong gjorde det första målet och var även inblandad i kvitteringen. Men det andra målet tillskrevs som ett självmål av Hugo Campangaro.

I första halvlekens sista minut gjorde Celtics målvakt Graig Gordon en jätteblunder när han gled ut och missade bollen. Argentinaren Rodrigo Palacio gavs öppen mål och kunde enkelt rulla in sitt andra mål för kvällen.

Men det var fortfarande John Guidetti som skulle få det sista ordet på Celtic Park. Anfallaren byttes in med en kvart kvar, och på stopptid kvitterade han med ett mycket vackert mål. Guidetti sköt in 3-3 vilket gör att Celtic har med sig ett hyfsat resultat med sig till Milano och sextondelsfinalen lever fortfarande.

Publicerad 2015-02-19 kl 23:31