TV: Hamsik ledde Napoli till tung seger - italienarna vann stort i Tyskland

Europa League

Under torsdagskvällen var dags för ett hett tyskt-italiensk möte mellan Wolfsburg och Napoli i Europa Leagues första kvartsfinal. Efter Higuains kontroversiella öppningsmål vann Napoli sedan storstilat på Volkswagen Arena.

Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG

Bland Europa Leagues kvartsfinaler är det ett möte som sticker ut lite extra, nämligen det mellan Wolfsburg och Napoli. Skulle vargarna hemmaslå ännu ett italienskt lag eller skulle Napoli under den erkänt starke cuptränaren Rafael Benitez skaffa sig ett fint utgångsläge inför returen på San Paolo. I åttondelsfinalen slog Wolfsburg ut Inter medan Napoli besegrade Dinamo Moskva.

I de inledande minuterna kände de bägge lagen på varandra och varken hemmalaget eller gästande Napoli hade för avsikt att öppna med någon tokoffensiv.

Med kvarten spelad gjordes dock det första målet efter att Marek Hamsik spelat fram Gonzalo Higuain som sett till reprisbilderna var misstänkt offside. Argentinaren tog sedan ner bollen med överarmen(!) innan han la in 1-0 för Napoli bakom Benaglio i Wolfsburg-målet.

Om det rådde tveksamheter kring italienarnas första mål så lämande 2-0-målet i den 23 inga tvivel.

Higuain slog en vacker genomskärare som letade sig in mellan Naldo och Knoche i  Wolfsburgs-mittlås innan bollen hamnade hos Hamsik som säkert placerade in 2-0.

Efter Napolis 2-0 behövde Wolfsburg tio minuter för att hämta sig från chocken, men mot slutet av halvleken var hemmalaget två gånger om nära att hitta en reducering.

Måltjuven Bas Dost hade först ett bra läge, men från nära håll lyckades han inte hitta in bakom Andujar i Napoli-målet. På övertid i den första halvleken satte hemmapubliken på Volkswagen Arena återigen jublet i halsen när Andujar via ribban räddade André Schürrle fina skottförsök.

Med 25 minuter kvar att spela blev Wolfsburgs uppförsbacke än brantare när kvällens stora frontfigur i form av Marek Hamsik rullade in sitt andra mål för kvällen. Efter att Jose Callejon påpassligt snott åt sig bollen och sedan spelat den i sidled in i Wolfsburgs straffomårde. När Napoli-kaptenen återigen stod för en perfekt löpning in i boxen kunde han enkelt rulla in sitt andra mål för kvällen.

Hamsik byttes sedan ut med kvarten kvar att spela och in kom Manolo Gabbiadini som bara behövde två minuter på sig för att öka på Napolis ledning till 4-0.

Nicklas Bendtner som byttes in i den andra halvleken reducerade emellertid i den 80:e minuten för Wolfsburg men närmare än så kom aldirg hemma laget.

Napoli som förnärvarande har sju poäng upp till en Champions Leauge-plats i Serie A har därmed skaffat sig ett ypperligt läge till att nå en semifinal i EL. Något som säkerligen glädjer presidenten Aurelio De Laurentis då klubbens största chans till att spela Champions League nästa säsong går just via friplatsen som vinnaren av Europa Leauge tilldelas.

Så startade lagen:

Wolfsburg: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Guilavogui; Caligiuri, De Bruyne, Schurrle - Dost

Napoli: Andujar - Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; David Lopez, Inler; Callejon, Hamsik, Mertens; Higuain

Publicerad 2015-04-16 kl 23:25