TV: Carlos Bacca hjälte när Sevilla tog hem Europa League

La Liga

Sevilla blev ikväll Europa League-mästare för andra året i rad efter en 3-2-seger mot Dnipro Dnipropetrovsk. Stor hjälte blev Carlos Bacca med sina två mål i finalen.

Efter sju minuter nickade Dnipros Nikola Kalinic in 1-0 till Dnipro. Ett chockerande mål efter Sevilla visade upp svagt markeringsspel.

Ukrainarnas ledningsmål stod sig inte särskilt länge. Efter 28:a minuter så sparkade Gregorz Krychowiak in kvitteringen till Sevilla efter en turbulent situation i straffområdet. Bara tre minuter senare så var det dags för de spanska fansen att jubla igen. Carlos Bacca fick en underbar boll av Reyes och kunde runda målvakten och placera in 2-1 till Sevilla.

Bara någon minut före pausen så fick Dnipro en frispark utanför straffområdet. Ruslan Rotan klev fram och skickade in 2-2 efter en härlig träff.

Inledningsvis i den andra halvleken var det två försiktiga lag, där framförallt Dnipro fått mer defensiva instruktioner under pausvilan. Med en kvart kvar att spela så tog Sevilla återigen ledningen genom Carlos Bacca. Colombianen gjorde sitt andra mål i finalen då han sköt in 3-2.