TV: Onödigt spännande - men Elfsborg till playoff

Europa League

Det blev onödigt spännande i returen mellan Elfsborg och Hafnafjördur. Borås-laget var nära att tappa 4-1-ledningen från första mötet men red ut stormen och tog sig vidare till playoff efter en 1-2-förlust på bortaplan.

Elfsborg hade ett utmärkt utgångsläge för att ta sig vidare till Europa League-playoff efter 4-1 på hemmaplan mot isländska Hafnarfjördur.

Då vilade man flera av sina stjärnor.

I den 17:e minuten minuter hamnade Elfsborg i underläge när Atli Gudnason gjorde 1-0 för hemmalaget. Gudnason snappade upp en långboll från backlinjen och petade in bollen bakom Stuhr-Ellegaard.

I den 76:e minuten skapades rejäl spänning i matchen när islänningarna utökade sin ledning genom Björnsson. Ett mål till och Hafnafjördur skulle ta sig vidare.

Men Elfsborg lyckades fixa avancemanget. Efter några nerviga minuter så satte Mikkel Beckmann reduceringen till 2-1 i den 94:e minuten. Beckmann snappade upp ett misstag från försvaret och fri med målvakten var han iskall och satte snyggt en hög lobb över målvakten.

Trots förlusten så är Elfsborg vidare till playoff.

Höjdpunkterna från matchen kommer från REC Media.

Publicerad 2014-08-07 kl 22:25