TV: Så gick det för svenskarna i Europa League

Europa League

Borussia Mönchengladbach tog första segern i gruppspelet.

Branimir Hrgota bidrog påtagligt.

Anfallaren gjorde ett mål och spelade fram till två mot Apollon Limasso

Den unge anfallaren fick göra ett kort inhopp i EM-kvalet mot Liechtenstein nyligen. Samtidigt fortsätter Hrgota att övertyga i sitt tyska klubblag. Först spelade han fram Ibrahim Traoré till 1—0, sedan ordnade han 2—0 på pass från just Traoré. Samme man gjorde 3—0 — på nytt serverad av Hrgota.

Mönchengladbach, som vann med 5—0, står nu på fem poäng när halva gruppspelet återstår i Europa League.

Hrgota fick sällskap av landslagskompisen Andreas Granqvist som svensk målskytt på torsdagskvällen. Mittbacken gjorde till och med två mål — men det ena vill han helst glömma.

Från nära håll stötte han in bollen i eget mål till tysk ledning i Krasnodars 2—4-förlust hemma mot Wolfsburg. Sex minuter in i andra halvlek tog "Granen" revansch, när han slog in straffen till 1—2, högt i ena hörnet.

Mikael Lustig gjorde 90 minuter när Celtic slog Astra Giurgiu med 2—0.

Sena mål

Alexander Kacaniklic, Pierre Bengtsson och Mikael Antonsson spelade från start för FC Köpenhamn borta i 1—1-matchen mot Club Brygge. Antonsson var delaktig i Daniel Amarteys ledningsmål i 89:e minuten men Brygge kvitterade på tilläggstid. Kacaniklic klev av efter en dryg timmas spel.

Pontus Jansson spelade hela matchen för Torino i 2—0-segern hemma mot Helsingfors.

Ålborg stod för en av kvällens stora knallar genom att göra 3—0 hemma mot Dynamo Kiev. Nikolaj Thomsen gjorde två av målen. En annan knall var Young Boys 2—0 hemma mot Napoli.

Stökiga supportrar

I Lille var det stökigt inför mötet med Everton. Den andra matchen i grupp H föregicks av kravaller mellan supportrar. Fransk polis avlossade gummikulor och använde tårgas för att skingra bråkstakarna. Några personer fick föras till sjukhus.

Matchen?

Den slutade mållös vilket innebär att Everton toppar gruppen före Wolfsburg.

Huliganismens fula tryne visade sig även i Bratislava där ett dussintal fans från Sparta Prag klättrade över staket och tvingade ut Slovans hemmafans på planen. Den svenske domaren Martin Strömbergsson bröt matchen men valde att blåsa i gång spelet igen efter en halvtimmas uppehåll. Sparta Prag vann med 3—0.

Publicerad 2014-10-23 kl 23:55