TV: Semifinalklart i Europa League - se målen som tog lagen dit

Europa League

Kvarstfinalernas tid är förbi och kvar står fyra lag som fortfarande har chansen att lyfta EL-bucklan och samtidigt knipa direktplatsen till Champions Leauge som ingår i vinnarpriset.

Med fem minuter kvar var mästarlaget Sevilla illa ute. Sedan kvitterade Kevin Gameiro mot Zenit St Petersburg - och tog spanjorerna vidare till semifinal i Europa League

Knappt 20 minuter från slutet fick Zenits ytter Hulk bollen femton meter över mittlinjen. Brasilianaren tittade upp, såg att Sevillas målvakt Beto, som varit darrig hela matchen, stod för långt ut — och smekte en välavvägd lyftning mot målet. Beto hann tillbaka, men för sent — och skopade förgäves bort bollen när den redan hunnit över mållinjen.

Där och då väntade förlängning. Ryssarna pressade hårt för ett segermål, men det var regerande mästarlaget Sevilla som fick det sista ordet. Efter en rapp kontring längs vänsterkanten hamnade ett inspel hos Vitolo just utanför straffområdet. Spanjoren hoppade listigt över bollen — och i den bortre ytan forsade inhoppade anfallaren Kevin Gameiro fram. Den franske anfallaren gjorde inget misstag när han tog emot bollen och behärskat skickade in 2—2 i det bortre hörnet. Det räckte för att ta Sevilla vidare till semifinal i Europa League, då andalusierna hade med sig 2—1 från den första matchen.

Övriga lag som gick vidare?

I Ukraina tog sig Dnipro Dnipropetrovsk till semifinal via en 1—0-vinst mot Club Brügge. Fiorentina avfärdade Dynamo Kiev i Florens (2—0) efter sammanlagt 3—1 och tyska poplaget Wolfsburg, som förlorade med hela 1—4 i det första mötet mot Napoli, åkte ur turneringen sedan de blott kryssat i Neapel (2—2).

Lottningen sker under fredagen 13.00 och den såväl som CL-lottningen (12.00) kan du se live här på Fotbollskanalen.se.

Finalen spelas på Nationalstadion i Warszawa 27 maj.

Publicerad 2015-04-23 kl 23:58